ECOBRICK fejlesztés

Az ECObrick építőelemet cement, föld és víz keverékének megfelelő arányából állítjuk elő, és présgépben tömörítjük össze. A földtégla befoglaló mérete a kisméretű tégláéval megegyező 12,5x9x6,5 cm, összeillesztése a „lego” elemekhez hasonló, "egymásba pattintható" módszerrel történik. Az egyes elemek kör keresztmetszetű lyukakat tartalmaznak, melyek az illeszthetőségen túl a stabilitás növelésében és a mérettűrésben játszanak fontos szerepet. A lyukak alul homorú, felül domború szegélyezést kaptak.

A tégla felületének kialakításához szükség volt téglaprés-pofák kifejlesztésére és elkészítésére. Ezek felülete és mintázata rengeteg további lehetőséget rejt magába. Hosszú távú céljaink közé tartozik, további prés-pofák kifejlesztése, mellyel más formájú, más illeszthetőségű tégla érhető el.

A földtégla sorozatgyártáshoz szükséges következő lépés további gép előállításával egy gépsor felállítása, valamint a földkeverékhez szükséges keverőgép kifejlesztése. Az elkészült mintatéglák és mintafalazatok laboratóriumban történő bevizsgálása (nyomószilárdság vizsgálat, erózió vizsgálat, terhelhetőség vizsgálat, nedvességtartalom fizikai vizsgálata töréstesztek) valamint szabadalmaztatása.