A kemping fürdőépületére napkollektorokat telepítünk, melyek a használati melegvíz ellátásért 100%-ban felelnek.

A kempingben is fontos számunkra a megújuló energia hasznosítás, mely napjainkban elengedhetetlen kelléke a fenntartható fejlődésnek.

Magyarországon a teljes energiafogyasztás 40-50 százalékát fordítjuk épületek létesítésére és üzemeltetésére. Ezen energiaforrások közel 80%-a hazánkban fosszilis energiából származik, ami köztudottan szén-dioxid kibocsátással jár. A károsanyag-kibocsátás jelentős mértékben járul hozzá a globális klímaváltozáshoz, növelve a közeli jövőben bekövetkező éghajlati katasztrófa valószínűségét.

Az energiafelhasználás jelentős csökkentésével nem csak a globális klímaváltozás ellen lehet tenni, hanem komoly pénzügyi megtakarítás is elérhető.

Mivel életünk 80%-át zárt helyiségekben töltjük, energiafogyasztásunk nagy része is ezek üzemeltetéséhez kapcsolódik. A magyarországi közel 4 millió háztartás túlnyomó része régi építésű épületekben működik, melyek létrejöttekor nem merült fel az energiatudatos építkezés, még nem álltak rendelkezésre sem a maihoz hasonló korszerű építőanyagok, sem elegendő információ. Ezért is fontos megtalálni azon technológiákat, melyek segítségével csökkenthető a régi építésű épületek energiafelhasználása pl. gépészeti, szerkezeti felújításuk révén.

Egy-egy épület 80-100 évig vagy akár tovább is használatban áll, ezért az új házak esetében kiemelten fontos szem előtt tartanunk, hogy minél energiatudatosabb épületeket adjunk a jövőnek.

Az alábbi ábra a különböző típusú házak tételes energiafogyasztását mutatja